Miercuri, 2 mai, trecut de 3 după amiază, iar eu deja mi-am încheiat ziua de muncă. De câteva săptămâni locația mea fizică e în Irlanda, însă prin ședințele de coaching sunt în continuare conectată cu mai multe colțuri ale globului. Deși una din ședințele individuale este la ora 6 dimineața, adaptându-mă fusului orar al clientei mele, la ora 8 eu oricum ies obligatoriu din casă. Pentru că aparat de cafea eu încă nu am în noua casă, însă corpul o cere …

Ale mele 5 motive de ce am revenit în Irlanda

1. Rădăcinile mele de mamă sunt în Irlanda

Aceste gânduri sunt frânturi din jurnalul meu personal. Atât de multe întrebări am primit privind decizia familiei mele de a ne muta în Irlanda încât am zis că ar fi cazul să înșir câteva rânduri și pe blog. Mai ales că știu că prin acest articol fie voi fi înțeleasă mai bine, fie voi ajuta mai mult. 

Pe scurt: sunt Larisa Cepoi, Mindset & Business coach și recent ne-am întors în Irlanda după o pauză de 18 ani. Această revenire a fost un pas important în carierea mea, dar mai ales în călătoria personală. Rar vorbesc despre asta, iar acest articol face parte din acele excepții, dar parcă se cere să explic de ce rădăcinile mele de mamă au crescut din Irlanda. 18 ani în urmă eu am aflat ce înseamnă fericirea de mamă, dar și tot atunci m-a lovit durerea unei mame ce-și pierde copilul. L-am pierdut aici, în Irlanda, iar de atunci acest pământ de smarald îmi este pernă de alinare. 

2. Irlanda mă încurajează să îmbrățișez diversitatea culturală în creșterea personală

Țara Smaraldului este un mozaic vibrant de culturi și tradiții, iar această diversitate a fost mereu un magnet pentru mine. Ca și coach, cred cu tărie că diversitatea culturală ne oferă oportunități inestimabile pentru creșterea personală. Coachingul, la fel ca și varietatea de tradiții, nu cunoaște granițe și poate fi practicat și aplicat cu succes în orice mediu multicultural. 

De fapt, anume explorarea conexiunilor dintre diversitate și dezvoltarea personală prin intermediul ședințelor 1:1 cu clienți atât de diverși este o altă parte din progresul profesional pe care de multă vreme îl tot așteptam. 

Cu bucurie, dar și responsabilitate anul trecut am acceptat rolul de reprezentant al școlii internaționale Noble Manhattan Coaching în Irlanda (ca o extensie a listei cu celelalte 4 țări). Într-un mediu fertil ca Irlanda, cu o reputație atât de frumoasă privind educația și dezvoltarea continuă prin învățare a oamenilor de aici, munca mea devine și ușoară, dar și cu un mare ecou. Noble Manhattan Coaching este deja prezent în mai multe instituții și corporații din Dublin și tot ce se cere de la mine: să continui misiunea de a promova echilibrul emoțional și valorificarea potențialului intelectual tuturor celor care devin studenții școlii.

4. Impactul asupra diasporei și atingerea scopului profesional

Care este scopul tău? Foarte serios te întreb. Tu, cel/cea care citești aceste rânduri – scrie-mi în comentarii sau în privat dacă-ți cunoști scopul profesional. Vrei să ai propria afacere sau vrei să fii promovat la actualul loc de muncă? Vrei mai mulți bani sau doar vrei un job care să-ți achite călătoriile? Oricare ți-ar fi răspunsul, știu sigur că atunci când arunci o privire în jurul tău vei realiza că tocmai scopurile ne fac diferiți pe noi, cei care parcă-parcă suntem la fel. 

În cazul meu, unul din scopurile profesionale propuse este să contribui la dezvoltarea diasporei noastre prin experiența mea în coaching. Irlanda este o țară plină de oportunități, iar numărul mare de moldoveni și români de aici vorbește despre cât de multe putem să obținem atunci când ne valorificăm potențialul intelectual și găsim echilibrul emoțional. Prin sesiunele mele de coaching, eu ajut oamenii să-și descopere și valorifice potențialul facilitând astfel integrarea și găsirea scopului lor în această frumoasă țară. 

5. Am ales Irlanda grație Lolly Pod Lady

Ei bine, acest motiv este și cel care mă va face să recunosc că în decizia familiei mele de a ne muta în Irlanda a contribuit și deschiderea oamenilor din această țară. Oamenii opriți pe stradă pentru a le cere o simplă direcționare își deschid cărțile de parc-ar fi enciclopedii mobile. De la interacțiunea copiilor la terenul de joacă până la Lolly Pop Lady (doamna care ajută elevii la traversarea străzilor din preajma unei școli), peste tot găsești oameni deschiși să te ajute, să glumească, să vorbească minute-n șir despre vreme, iar asta din nou mă duce la acea sete a mea pentru diversitate culturală.

Apropo de vreme, climatul irlandez m-a învățat multe despre reziliență și aprecierea frumuseții chiar și în zilele ploioase. Ce discuții, dar ce discuții profunde am mai purtat cu mine însămi datorită acestor ploi irlandeze. 

Îmi propun să descopăr și să împărtășesc mai multe despre această nouă etapă a călătoriei mele profesionale în Irlanda. Vă invit să vă alăturați în această aventură și să explorăm împreună puterea transformării personale prin coaching. 

Ah da! Și cu drag vă stau la dispoziție pentru ședințele individuale pe care le puteți accesa de aici: 

Cu inspirație, 
Larisa Cepoi