5 beneficii pe care ți le oferă o Carieră în Coaching
Categorii Articole

5 beneficii pe care ți le oferă o Carieră în Coaching

Astăzi îmi doresc să te inspir și motivez în a păși spre o carieră în coaching cu brațele deschise pentru a lăsa loc oportunităților să vină spre tine.

 

Consider că fiecare dintre noi „o face pe coachul” în fiecare zi, iar eu am ales să mă dedic unei cariere în coaching la nivel internațional, devenind coach acreditat la școala de coaching Noble Manhattan din Marea Britanie, al cărui Partener Oficial am devenit ulterior pentru Republica Moldova, România, Ungaria și Serbia pentru a valorifica acest concept atât în mediul personal, cât și profesional, pentru că tendințele erei în care noi trăim sunt tot mai mult orientate spre stilul managerial tip coaching.

Cariera pe care o construiesc în coaching este amplificată de dragostea pe care o am pentru oameni și comunicare, de curioitatea pe care o am de a descoperi în fiecare om potențialul ascuns pe care îl are și care îi poate servi spre a atinge performanța dorită.

 

Și tu îți poți construi o Carieră în Coaching! Oricine poate urma un program de formare în coaching, indiferent de expertiza pe care o are, pentru că a fi coach ține foarte de mult de abilități. Iar în aceste programe de formare în coaching acreditate internațional, fiecare își dezvoltă toate abilitățile foarte profund spre a deveni Coach, fiind programe de studiu la nivelul unui masterat.

 

Îți prezint 5 beneficii pe care eu le-am descoperit de când am intrat în lumea coachingului și care mă împlinesc în fiecare zi:

 

  1. O piață în continuă creștere. Coachingul este a doua industrie ca dimensiune după IT. Este în continuă creștere, o creștere accelerată pentru că trăim vremuri în care uităm să ne conectăm cu familia, cu colegii, cu prietenii, chiar și cu noi înșine. Abilitățile, modul în care acționă, atitudinea pe care o avem față de ceea ce ni se întâmplă devin mai importante decât cunoștințele pe care le deținem.

 

  1. Poți lucra online de oriunde, oricând. Poți urma programele de formare în coaching online, dar mai mult, poți avea sesiunile de coaching cu clienții, online, ceea ce îți oferă flexibilitate și posibilitatea de a lucra cu oameni din toate colțurile lumii.

 

  1. Îți dezvolți continuu abilitățile și deprinzi unele noi constant. Dacă îți dorești să devii un coach apreciat și care contribuie la evoluția clientului este nevoie să îți antrenezi mereu abilitățile, astfel îți descoperi și tu potențialul pe care îl ai ascuns.

 

  1. Te simți împlinit, satisfăcut că sprijinul pe care îl oferi contribuie la evoluția oamenilor, atât în plan personal, cât și profesional. Antrenezi oameni pentru performanța pe care și –o doresc.

 

  1. Îți creezi și dezvolți propria afacere, la nivel local sau internațional. Coachingul îți oferă oportunitatea de a-ți construi propria afacere în ce domeniu vrei, în funcție de nișa în care alegi să practici coachingul (Coach în Personal Branding, Coach în Parenting, Business Coach, Life Coach, Career Coach etc.).

 

Îndrăznește să visezi, apoi acționează pentru a transforma visul în realitate!

 

Dacă îți place acest articol și consideri că poate inspira și pe alți oameni să își construiască o carieră în Coaching, în acest an, m-aș bucura să îl distribui în social media sau să-mi lași un comentariu cu opinia ta despre acest articol.

 

Larisa Cepoi – Life & Business Coach

Vezi mai mult