„Doar atunci când vrem noi, doar atunci când acționăm - primăvara va veni!”

Ultimele 2 luni mi-au fost pline și cu evenimente publice, dar și cu ședințe individuale de coaching. Parcă mai multe decât în alte perioade, explicația fiindu-mi simplă: mai multă vizibilitate clar aduce și mai multă muncă și responsabilitate. 

„Eu simt că primăvara mea nu mai vine” mi-a spus o minunată doamnă în cadrul unei ședințe private și, deși nu e prima dată când trec prin astfel de stări cu femeile cu care lucrez, simt că aș vrea să las aceste gânduri și pe blog. Mai ales că e încă martie, luna dedicată libertăților femeilor, mai ales că eu toată cariera mi-am orientat-o către femei. (Ei bine, plus câțiva bărbați, dar …)

Noi, femeile am câștigat progrese semnificative în ceea ce privește egalitatea și independența noastră, însă uneori procesul de descoperire a propriei puteri poate fi dificil. Este esențial să înțelegem că libertatea și independența nu sunt dictate doar de circumstanțe exterioare, ci sunt în mare măsură determinate de propriile decizii și acțiuni. 

Fiecare experiență, parcurs este unic, iar momentul de conștientizare poate varia considerabil de la o persoană la alta. Atât de mult se vorbește astăzi despre armonia interioară, împăcarea de sine, dar doar cei care au ajuns să o simtă pe propria suflare știu despre ce este exact această eliberare. 

Secvență de la evenimentul offline al cursului de transformare ghidată „Ce se află dincolo de EU POT”

Azi, în secolul 21, în această etapă a omenirii când avem acces la atât de multă informație, coachingul a devenit unul dintre cele mai valoroase instrumente în procesul de definire a superputerii noastre. Și nu doar! Pentru că tot avalanșa de informații ne poate juca (și ne-o și joacă, de fapt) festa, creându-ne confuzie despre cine suntem cu adevărat, ce ne dorim de la viață, unde vrem să ajungem. Circumstanțele exterioare vin cu presiuni că noi și casa curată trebuie să o păstrăm, și mame perfecte să fim, și la carieră să tot progresăm, și de noi înșine să ne tot îngrijim …

Când A., la ai săi 38 de ani mi-a spus cu un strop de frică, dar și dezamăgire în voce că primăvara așteptată de ea nu mai vine, povestindu-mi în paralel cât de multe realizări ea are pentru familie, pentru echipa la muncă, cu câtă perfecționism își îngrijește casa un lucru mi-a fost clar: noi ne lăsăm fericirea proprie pe ultimul loc. Chiar și atunci când știm conștient că asta ni se întâmplă. 

„Libertatea și independența sunt determinate de propriile decizii și acțiuni.”

Primăvara începe când vrem noi. Procesul de descoperire a superputerii noastre ca femei și de a ne asuma libertatea și independența începe cu noi înșine. Prin luarea deciziei de a ne asuma responsabilitatea pentru propria viață și prin căutarea sprijinului necesar, putem naviga cu succes prin provocările și obstacolele pe care le întâlnim pe parcursul călătoriei noastre. 

Coachingul reprezintă un instrument valoros în acest proiect, oferindu-ne ghidare, suport și încurajare în fiecare pas al drumului nostru. Prin explorarea sinelui și dezvoltarea abilităților necesare, putem să ne afirmăm independența și să trăim vieți pline de înțeles și satisfacție. 

Doar atunci când vrem noi, doar atunci când acționăm – primăvara va veni! 

Click pe imagine să accesezi și TU e-book-ul „Când întrebările devin busolă”