Gestionarea sanatoasa a emotiilor

Ebook – Ghid practic pentru înțelegerea și acceptarea emoțiilor 

 
 

Câtă importanță acorzi propriilor emoții? Te-ai gândit ce contribuție au în evoluția ta?

 

În ultimii ani, cu toții am trecut printr-un carusel al emoțiilor, unele poate pentru prima dată le-am simțit, dar cu siguranță au contribuit la modul în care suntem astăzi. Emoțiile noastre își pun amprenta în ceea ce suntem și în deciziile pe care le luăm. 

Am observat din sesiunile de coaching pe care le am, din training-urile pentru companii sau workshop-urile practice cum emoțiile ne influențează relațiile cu cei din jur, ne încarcă sau ne sărăcesc de energie, cum contribuie la evoluția noastră spre ceea ce ne dorim sau ne blochează din drumul nostru. Emoțiile ne pun în mișcare și au puterea de a ne duce acolo unde vrem, dacă suntem conștiente de ceea ce simțim.

 

Pentru a fi conștientă de emoțiile pe care le trăiești în fiecare zi și a le înțelege, cu scopul de a le gestiona sănătos, am creat un Ebook – Ghid practic pentru înțelegerea și acceptarea emoțiilor, pe care îl poți descărca gratuit de aici.

 

Am pus gând cu gând în acest Ebook pentru fiecare femeie care își dorește să aducă o transformare constructivă în viața sa, mai concentrată și mai împlinită. Exercițiile din Ebook sunt un instrument care te sprijină să îți stabilești noi rutine, noi obiceiuri în toate obiectivele îndrăznețe pe care le ai și să vezi în fiecare etapă ce emoții trăiești și implică.

 

Ebook EmPower Women

 

 

În fiecare zi ne trec pragul zeci de emoții, pe unele ne dorim să le păstrăm o veșnicie, pe altele le respingem, le negăm ca și cum nu ar fi acolo sau le asociem semnificații negative.

Însă, emoțiile doar sunt. Sunt neutre. Noi le atribuim semnificații în funcție de perspectivele noastre. Fiecare emoție ne pictează viața în paleta de culori pe care noi o alegem.

 

Emoţiile aduc multă culoare fiecărui moment, îmbogățesc experiențele şi ar fi greu să ne imaginăm cum ar decurge viaţa noastră în absenţa lor. Sunt o parte a noastră extrem de importantă care ne ghidează inclusiv în deciziile mărețe, uneori fără să fim conștiente.

În Ebook regăsești 4 exerciții care sunt parte din procesul înțelegerii emoțiilor tale și te încurajez să ai lângă tine o agendă și un pix pentru a nota gânduri, idei, contexte, experiențe și să îți oferi timp să reflectezi la ele. 

 

Pasul 1 – Viziunea ta ca femeie despre viață > îți definești scopul în ceea ce faci și găsești soluțiile mult mai ușor;

Pasul 2 – Roata vieții tale > identifici care sunt ariile din viața ta unde îți dorești să faci schimbări în funcție de cum sunt în prezent și cum îți dorești să evoluezi;

Pasul 3 – Lista ta de dorințe și obiective > stabilești ceea ce îți dorești cu adevărat și transformi dorințele în obiective care pot fi îndeplinite pentru a te îndrepta spre țelul tău;

Pasul 4 – Vizualizarea personală > vizualizezi deja schimbările în viața ta și te încurajez să fii atentă la modul cum te simți având deja ceea ce ți-ai dorit.

 

Pentru un proces continuu al transformării tale mai este un ingredient esențial, pe care ți-l ofer acum. Un ingredient testat de mine prin propria experiență, un ingredient care mi-a arătat cât de multe ne influențează ceea ce ne spunem noi nouă. Eu l-am denumit Firul Roșu pentru că leagă fiecare experiență, fiecare moment – povestea pe care ne-o spunem despre evenimentele prin care trecem. Dar este foarte important cum ne spunem această poveste, din ce unghi privim lucrurile.

 

Te invit acum la un exercițiu de introspecție.

  • Ce poveste de viață îți spui în momentul de față?
  • Versiunea firului tău roșu te sabotează sau îți este de ajutor?
  • Povestea pe care ți-o spui te face să te simți o eroină sau încă ești departe de acest fapt?
  • Cum ai putea să îți revizuiești povestea astfel încât să te sprijine și să îți ofere un imbold?
 

De ce este important modul în care ne spunem propria poveste despre noi? Este firul roșu care leagă puternic evoluție cu evoluție, eveniment cu eveniment din perspectiva care ne crește și ne hrănește, iar astfel povestea ne motivează, ne dă energie și curaj să mergem mai departe, chiar dacă apar obstacole. Ne dă un sens. 

Creierul nostru este proiectat să răspundă la povești, povești care ne generează emoții. Ne influențează creierul mult mai profund decât datele, ideile sau elementele abstracte. Cu alte cuvinte, poveștile aprind artificii interioare. Fiecare eveniment care se întâmplă produce în noi emoții. Este mai important ceea ce produce în noi, decât evenimentul în sine, iar aici este nevoie să conștientizăm, să înțelegem și să acționăm pentru că avem forța de a transforma ceea ce a produs inițial.

 

Care este povestea pe care ți-o spui acum, revizuită?

 

Prin acest proces de revizuire a poveștii pe care mi-o spuneam am trecut și eu, în urmă cu 10 ani, când mă simțeam deconectată de mine, mă înstrăinasem de cine sunt și nu mă mai regăseam în cariera pe care o începusem, în rolul de mamă. Acest tumult emoțional s-a produs la mine ca un lanț de șocuri emoționale din care nu îmi mai reveneam și nu știam cum să ies – vestea pe care o primeam de la medici despre Damian, fiul meu, vestea pe care mama mi-o spusese, relația de cuplu în care nu mă mai regăseam, toate întâmplându-se când eram în Irlanda. 

Mult timp m-am simțit vinovată pentru toate aceste evenimente puternice din viața mea, dar după ce am lucrat cu un Coach o bună perioadă de timp m-am recalibrat treptat și m-am reinventat ca femeie în toate ariile vieții. Acum, evenimentele prin care am trecut m-au învățat să mă bucur de fiecare moment atunci când se întâmplă, să cred în mine și în ceea ce pot să realizez, să am curaj să merg în direcția pe care mi-o doresc, să îmi gestionez emoțiile inteligent. 

 

Toate evenimentele prin care am trecut au acum puterea de a inspira și alte femei care se regăsesc în povestea mea și mă simt împlinită că pot să contribui la evoluția altor femei dornice să strălucească. 

După ce parcurgi exercițiile din Ebook și îți conturezi Firul Roșu, te invit să îmi scrii aici ce impact au avut pentru tine. 

Îți reamintesc că poți descărca Ebook-ul gratuit apăsând butonul de mai jos și îl poți oferi cadou fiecărei femei din viața ta pentru că este un dar care plantează semințe mici pentru un viitor măreț în evoluția lor.

 
 
 
 
Închei articolul cu o întrebare pe care îmi doresc să ți-o adresezi cât mai des pe parcursul unei zile – Cum mă simt acum? Identifică o emoție care să reflecte perfect cum te simți.
 
 

Cu inspirație și emoții sănătoase,

Larisa Cepoi

Mindset Coach for Life & Business

Larisa Cepoi